Bekijk het origineel

Hongerstaking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hongerstaking

1 minuut leestijd

DIYARBAKIR - Een Koerdische hongerstaker is gisteren in een Turkse militaire gevangenis overleden. Dit is gemeld door het onafhankelijke persbureau Hurriyet. Zeven andere hongerstakers in de gevangenis van Diyarbakir zijn volgens Hurriyet in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis. Enkele honderden gevangenen in Diyarbakir hebben de afgelopen negen dagen geweigerd voedsel tot zich te nemen, hoewel premier Turgut Özal een verbetering van de omstandigheden in de gevangenis heeft toegezegd. Vooral Koerden hebben zich bij de hongerstaking aangesloten. De gevangenen eisen onder andere het recht Koerdisch te spreken tijdens bezoeken van familieleden. Het ministerie van defensie heeft gezegd dat de meeste eisen van de hongerstakers zullen worden gehonoreerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 februari 1988

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Hongerstaking

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 februari 1988

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken