Bekijk het origineel

OKeproduktie OPEC stijgt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

OKeproduktie OPEC stijgt

1 minuut leestijd

PARIJS — De olieproduktie van de organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) is in februari ten opzichte van de voorgaande maand met 400.000 vaten toegenomen tot gemiddeld 17,4 miljoen vaten (van 159 liter) per dag.

Een deel van de extra produktie werd door de lidstaten opgeslagen. Het olie-aanbod over de hele wereld groeide met 200.000 vaten tot 47,4 miljoen vaten per dag. Dit blijkt uit het jongste maandrapport van het internationale energie bureau (lEA).

De voorraad van de oliemaatschappijen bedroeg aan het begin van het jaar 328 miljoen ton, voldoende om het verbruik gedurende 72 dagen te dekken. De voorraad was begin 1987 iets kleiner.

Het lEA verwacht dat het olieverbruik van de 24 westerse industrielanden die zijn aangesloten bij de organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling (OESO) dit jaar met 1,4 procent zal toenemen tot gemiddeld 36,7 miljoen vaten per dag. Het verbruik in de Verenigde Staten is tot nu toe dit jaar sterk toegenomen door de strenge koude. Het zachte weer in Europa zorgde daar juist voor een vermindering.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 maart 1988

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

OKeproduktie OPEC stijgt

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 maart 1988

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken