Bekijk het origineel

Weer transport Granaria weg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Weer transport Granaria weg

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - Vanmorgen is opnieuw een transport van het Rotterdamse veevoederbedrijf Granaria onder zware politiebewaking vanuit de Rotterdamse Botlek vertrokken naar het oosten van het land.

Het gaat om twee duwbakken met daarachter de duwboot Robert. Aan boord van het konvooi bevindt zich een peloton manschappen van de mobiele eenheid, ongeveer vijftig man, aldus een politiewoordvoerder. Het konvooi met de Robert wordt ook nog begeleid door vier boten van de Rotterdamse rivierpolitie.

In de Witte Zwaan, het actiecentrum van de schippers die zich verzetten tegen de vervoersmethode van Granaria, werden direct voorbereidingen getroffen om het transport zoveel mogelijk te hinderen.

Granaria-duwbakken konden gisteren de haven van Wageningen niet in. Een binnenvaartschip lag dwars in de haven, zo maakte een woordvoerder van de Wageningse politie bekend. De rijkspolitie te water heeft met de hulp van de Mobiele Eenheid een einde gemaakt aan de blokkade.

Twee schepen van de rijkspolitie te water hebben het binnenvaartschip tegen de kant van de haven geduwd. Daardoor kreeg de duwbakeenheid van de Granaria vrije doorgang. De duwbakken werden aangemeerd. Een groot aantal van de actievoerende binnenschippers verliet het schip vrijwillig.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 mei 1988

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Weer transport Granaria weg

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 mei 1988

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken