Bekijk het origineel

Loenen bouwt zelf bejaardenwoningen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Loenen bouwt zelf bejaardenwoningen

Woningbouwvereniging haakt af

2 minuten leestijd

LOENEN — De gemeente Loenen wordt noodgedwongen eigenaar van achttien bejaardenwoningen. De gemeente wordt daartoe genoodzaalit door de weigering van de woningbouwvereniging om de bouw te realiseren. De raad besloot gisteravond dat Loenen liet project nu zelf moet oppakken.

Voor 1988 is aan de gemeente een contingent van achttien bejaardenwoningen toegewezen. Het plan dient voor 1 juni ingediend te worden. De plaatselijke woningbouwvereniging is de eerst aangewezen instelling om het contingent te realiseren. De vereniging had zich ten doel gesteld dit zo te doen dat de maximale huurprijs 500 gulden per maand bedraagt. De kostenopstelling heeft echter aangetoond dat dit niet mogelijk is. Er moet rekening gehouden worden met een maandelijkse huur van 515 gulden. Hierdoor dreigde het toegekende contingent verloren te gaan.

Het gemeentebestuur besloot gisteren unaniem zelf het plan te realiseren. Volgens de politieke partijen was de huurprijs geen beletsel om van de bouw af te zien. Vooral het CDA betreurde het besluit van de woningbouwvereniging. „Het besluit van de woningbouwvereniging is voor ons een onaangename verrassing. Dat de vereniging voor het geringe verschil van vijftien gulden in huurprijs dit project Iaat lopen is ons onbegrijpelijk", aldus CDA-raadslid mevrouw Veenendaal. „Het gaat hier immers om woningen voor hulpbehoevende mensen". Het CDA vroeg dan ook het college hierover nog nader met de woningbouwvereniging van gedachten te wisselen. Ook de PvdA was verbaasd. „Het verschil is slechts een streep licht. Wanneer het plan niet door zou gaan dan zou dat voor Loenen een ramp zijn", meende PvdA-raadslid Rozendaal. „Als je de naam hebt dat je het contingent niet kunt volbouwen, dan ziet het er voor de toekomst niet erg rooskleurig uit".

Wethouder Faber verdedigde de houding van de woningbouwvereniging enigszins. „Wij moeten de woningbouwvereniging in haar waarde laten. Zij stelt zich op het standpunt dat voor de doelgroep een bedrag hoger dan 500 gulden de draagkracht te boven gaat". De gemeente loopt met dit project het risico van leegstand en de kosten van beheer en onderhoud. Zij laat overigens wel de mogelijkheid open om het plan alsnog te laten realiseren door de woningbouwvereniging. Het ligt niet in de bedoeling een afzonderlijk woningbouwbedrijf in te stellen, maar dit vooralsnog onder de bestaande afdeling financiën onder te brengen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 mei 1988

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Loenen bouwt zelf bejaardenwoningen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 mei 1988

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken