NBT: 1992 kan voor toerisme nadelig zijn
Kleinschalige bedrijven moeten oppassen
DEN HAAG — Nederland moet ervoor oppassen dat de interne markt na 1992 toeristisch gezien niet in haar nadeel werkt. Het toerisme naar en in Nederland is vergeleken met andere Europese landen laag, maar dat kan nog stukken slechter worden. Als we nu achteropraken, kost het straks het dubbele om weer bij te komen.
Deze waarschuwing liet de directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBT), mr. J. A. T. Cornelissen, gisteren horen bij de presentatie van het jaarverslag van het NBT over 1987. Zijn waarschuwing was zowel voor het toeristisch bedrijfsleven als voor politiek Den Haag bedoeld.
Het NBT is na bestudering van de voorgestelde maatregelen voor de interne markt na 1992 overwegend positief gestemd. Kansen liggen in de verhoging van de mobiliteit, aldus het NBT, maar aan de andere kant zou het prijsniveau in Nederland nadelig beïnvloed kunnen worden door aanpassing van btw- en accijnstarieven. Op dit moment ligt het prijsniveau in Nederland laag, zo is gebleken uit een onderzoek van de ANWB van vorig jaar.
Variëteit
Ook de te verwachten schaalvergroting en internationalisering van bij voorbeeld hotelketens en reisorganisatoren zou ongunstig uit kunnen werken voor Nederland als vakantieland, zo zei Cornelissen. Vooral kleinschalige bedrijven zouden in de knel kunnen komen, terwijl juist aan de andere kant de toerist steeds meer variëteit in aanbod verlangt. De internationaal gerichte hotelketens en reisorganisatoren zouden Nederland minder kunnen zien als een te ondersteunen thuismarkt.
Celstraf voor 100 inbraken
ALMELO De rechtbank in Almelo heeft gisteren de 34-jarlge N. J. L. uit Bussum voor het plegen van ruim 100 inbraken conform de eis veroordeeld tot twee en een half jaar gevangenisstraf.
De man pleegde de inbraken in 1986 en 1987 in 55 gemeenten, verspreid over heel Nederland. Daarbij maakte hij voor 450.000 gulden buit. In één nacht brak L. in een bepaalde wijk van een stad gemiddeld in zes tot negen woningen in. Het grootste deel van de buit bestond uit cheques en betaalkaarten, waarvoor de man een vast afzetkanaal in Amsterdam had. Het record werd door L. gevestigd in Urk, waar hij op één avond inbrak in 21 woningen.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 juni 1988
Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 juni 1988
Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's