Bekijk het origineel

Schippers keuren akkoord goed

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Schippers keuren akkoord goed

Einde conflict Granaria

2 minuten leestijd

ROTTERDAM - Het vorige week door een delegatie van binnenvaartschippers en minister Smit-Kroes (Verkeer en Waterstaat) gesloten akkoord over het conflict rond de graanverlader Granaria, is zaterdag op een schippersvergadering in Rotterdam goedgekeurd door de schippers.

De "Zes van Gorcum", de leiders van de actievoerende binnenschippers die de onderhandelingen met de bewindsvrouw voerden, kregen daar de opdracht om de naleving van het akkoord scherp in de gaten te houden. Mocht de minister haar woord niet houden, dan komen er nieuwe acties, zo bleek.

In het akkoord is geregeld dat Granaria niet langer met gehuurde duwboten en ingehuurde bemanning zijn duwbakken met granen zal laten vervoeren. Het bedrijf zal dit voortaan via de schippersbeurzen doen of zelf duwboten aanschaffen en de bemanning daarvoor in dienst nemen. In ruil daarvoor hebben de schippers beloofd geen acties meer te voeren tegen de duwbaktransporten van Granaria.

Irritatie

Veel kritiek was er gedurende de vergadering op de Federatie van Schippersbonden, een van de grootste binnenvaartorganisaties in ons land. De federatie heeft zich steeds afkerig getoond van acties, wat bij de schippers die wel actie voerden grote irritatie bleek te hebben gewekt. N. Seine, een van de Zes van Gorcum en voorzitter van de vergadering, nam de federatie in bescherming. „We moeten naar de toekomst kijken, niet naar het verleden", zei hij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 27 juni 1988

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Schippers keuren akkoord goed

Bekijk de hele uitgave van maandag 27 juni 1988

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken