College A'dam overleeft debat over bouw Stopera
Moties tegen wethouders verworpen
AMSTERDAM - Het college van Amsterdam heeft gisteren het raadsdebat over de kredietoverschrijdingen bij de bouw van het stadhuis/muziektheater Stopera zonder kleerscheuren doorgemaakt. Ingediende moties waarin het vertrouwen in wethouder Etty en Van Duyn werden opgezegd, werden afgewezen door een raadsmeerderheid.
De motie van de collegepartij D66 waarin het vertrouwen in Van Duyn werd opgezegd werd gesteund door de VVD en het Links Akkoord. D66wethouder R. ten Have steunde de motie van z'n eigen partij niet. Een meerderheid in de Amsterdamse gemeenteraad was het wel eens met de conclusie van de PvdA en het CDA dat het college „achteraf gezien op meerdere punten te grote risico's heeft genomen en fouten heeft gemaakt", maar dat het „niet gewenst is om een of meer leden van het huidige college individueel verantwoordelijk te stellen".
D66 vindt dat Van Duyn moet opstappen, omdat hij in de voetsporen is getreden van zijn voorganger, da huidige staatssecretaris Heerma, die lange tijd verantwoordelijk was voor de gang van zaken bij de bouw van de Stopera, en bovendien de kredietbewaking van het werk in 2ijn portefeuille had.
De bouw van de Stopera, waartoe de raad in 1979 besloot, is meer dan 120 miljoen gulden duurder uitgevallen dan gepland. Een onderzoek naar de oorzaken daarvan, uitgevoerd onder leiding van S. Herweijer, kwam tot de conclusie dat te snel besloten is, met te weinig geld en in een te kort tijdsbestek tot de bouw van het complex.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van donderdag 30 juni 1988
Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van donderdag 30 juni 1988
Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's