Bekijk het origineel

Celstraf voor ex-directeur

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Celstraf voor ex-directeur

1 minuut leestijd

MAASTRICHT - De rechtbank in Maastricht heeft gisteren de 50-jarige ex-directeur van het bejaardentehuis "Op den Toren" in Nuth, M. B., veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, waarvan vijf voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

De rechtbank achtte wettig en overtuigend bewezen dat de hoofdverdachte in deze fraudezaak valsheid in geschrifte, verduistering van gelden en belastingfraude heeft gepleegd.

De 43-jarige G. B., broer van de ex-directeur, werd voor valsheid in geschrifte, gepleegd als voormalig hoofd van de technische dienst, veroordeeld tot één maand voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar en een boete van 500 gulden.

De derde verdachte, het vroegere hoofd van de civiele dienst, de 28-jarige J. Q., werd van alle ten laste gelegde punten vrijgesproken.

De rechtbank sprak de gebroeders B. vrij van omkoping van een aannemer en achtte evenmin de ten laste gelegde verduistering van arbeidsproduktiviteit bewezen, daar die niet als een goed is te beschouwen.

De officier van Justitie mr. P. van Hilten had tegen de ex-directeur endiens broer acht maanden gevange-jj^ nisstraf geëist, waarvan drie voor-"^ waardelijk en tegen G. B. nog een geldboete van 13.500 gulden. De eis„ tegen J. Q. liridde drie maandeflS , voorwaardelijk met een boete van»-' 10.000 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juli 1988

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Celstraf voor ex-directeur

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juli 1988

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken