Bekijk het origineel

's-Gravendeel bouwt voorlopig elk jaar 36 huizen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

's-Gravendeel bouwt voorlopig elk jaar 36 huizen

2 minuten leestijd

's-GRAVENDEEL De gemeenteraad van 's-Gravendeel heeft afgelopen maandag de planningslijsten voor nieuwbouw, verbouw en verbetering van woningen in het Kildorp vastgesteld. Hieruit blijkt dat het komende jaar het nieuwbouwcontingent in totaal uit 36 woningen bestaat: achttien woningwetwoningen, veertien vrije sectorwoningen met eenmalige bijdrage en vier vrije sectorwoningen zonder bijdrage.

In 1990 bestaat het contingent uit 36 woningen, waarvan 25 woningenwetwoningen en elf in de vrije sector met eenmalige bijdrage. In 1991 zijn het weer 36 huizen: veertien premiekoopwoningen, twintig vrije sector met eenmalige bijdrage en twee vrije sector woningen. In 1992 bestaat het contingent uit twintig premiekoopwoningen, veertien vrije sector met eenmalige bijdrage en twee vrije sectorwoningen. Tot slot in 1993 35 woningen, waarvan 25 woinigwet- en tien vrije met eenmalige bijdrage.

De oplevering van deze woningen vindt plaats in de jaren 1990-1994. Al deze woningen zullen gerealiseerd worden in Schuilingen. Ten aanzien van de categorie premiekoopwoningen geldt dat het hier gaat om premie-A-koopwoningen.

In 1990 heeft de gemeenteraad een groot aantal woningwetwoningen aangevraagd in tegenstelling tot 1991 en 1992 waarvoor geen enkel contingent opgevoerd is. Op deze manier wil men de bouw van 25 a 30 aanleunwoningen bij het nieuwe verzorgingstehuis Immanuël mogelijk maken.

Met betrekking tot de verbouw en verbetering zijn de volgende planningslijsten opgevoerd: in 1989 zo'n 84 woningen aan de Hendrik Hamerstraat, in 1990 42 woningen in de Van Groningenstraat en Vezelstraat en in 1991 167 woningen in de Lijnzaadstraat en Hekelstraat. Voor de jarqn 1992 en 1993 heeft de Woningbouwvereniging nog geen concrete plannen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 augustus 1988

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

's-Gravendeel bouwt voorlopig elk jaar 36 huizen

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 augustus 1988

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken