Bekijk het origineel

Unilever boekt weer meer winst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Unilever boekt weer meer winst

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - Het voedings- en wasmiddelenconcern Unilever heeft in het tweede kwartaal een nettowinst behaald van ƒ 761 miljoen, zo heeft Unilever vanochtend bekendgemaakt. Dat is 16 procent meer dan de ƒ 654 miljoen die het concern in het tweede kwartaal van 1987 verdiende.

 De nettowinst over het eerste halfjaar is daarmee gekomen op ƒ 1407 miljoen ofte wel 14 procent hoger dan in het eerste halfjaar van 1987, toen de nettowinst ƒ 1239 miljoen bedroeg. Per aandeel steeg de halfjaarwinst van ƒ 4,42 tot ƒ 5,02. De vooruitzichten over het hele jaar zijn volgens het bestuur bemoedigend.

De omzet steeg in het eerste halfjaar met 4 procent van ƒ 27,41 miljard tot ƒ 28,38 miljard. De bedrijfswinst steeg op basis van gelijke wisselkoersen met 7 procent van ƒ 2295 miljoen tot ƒ 2461 miljoen.

In Europa nam de bedrijfswinst in het eerste halfjaar toe met 10 procent (tweede kwartaal: 16 procent) dank zij volumegroei en betere marges. In Noord-Amerika kwam de bedrijfswinst door de verbetering in het tweede kwartaal weer op het niveau van vorig jaar.

Het positieve effect van de wisselkoersveranderingen op het nettoresultaat was in het eerste halfjaar ƒ 55 miljoen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 augustus 1988

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Unilever boekt weer meer winst

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 augustus 1988

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken