Bekijk het origineel

Opgemerkt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Opgemerkt

2 minuten leestijd

Deze rubriek is bedoeld om te reageren op de redactionele inhoud van het RD. Alle inzendingen (maximaal 30 regels) moeten voorzien zijn van naam en adres van de schrijver en de titel van deze rubriek. Plaatsing van ingezonden stukken betekent niet dat de hoofdredactie met de inhoud daarvan instemt. Ingezonden brieven die vanv^ege hun lengte of inhoud, of vanwege ruimtegebrek niet voor plaatsing in aanmerking komen, worden niet teruggestuurd. „SGP waarschuwt voor film over Christus" staat op de voorpagina van het RD van 1 september 1988 en heel terecht! De achterpagina geeft aan dat de jeugd een actie is gestart tegen deze film. Gelukkig dat de jeugd spreekt, terwijl over het algemeen de kerk zwijgt!

De latere prof. L. H. van der Meiden waarschuwde in een preek over Christusprediking en Christusfilm, in de chr. geref. kerk van Dordrecht in 1920. Toen al waarschuwde deze prediker: „En nu komt de bioscoop er bij! Christus moet op het doek! De Heilige Geest moet dienen om de schare te vermaken; Hij, Die het Beeld Gods is, moet nagebootst worden om de menigte op religieus-artistieke wijze te stichten en te roeren".

„Zo huwt de godsdienst met • de kunst/ 't Kan zijn, maar 'k vrees, dat bij zulk paren/ Geen der verbond'nen wel zal varen/ Dat is geen huwelijk in Gods gunst/ Een vroomheid, die slechts bloeit bij zang en snaren/ Dat is wel godsdienst op zijn dunst".

Deze preek, „Niet wijzer dan God" naar aanleiding van Hand. 2:40,41 is uitgegeven door D. J. van Brummen te Dordrecht. En nu na 68 jaar? „Er mag geen medeplichtigheid ontstaan door te zwijgen", zo houdt de SGP de ministerraad voor, waarvan acte! Ook voor gezin en kerk!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 september 1988

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Opgemerkt

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 september 1988

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken