Bekijk het origineel

Meerderheid voor coalitie ondanks verlies van CDA

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Meerderheid voor coalitie ondanks verlies van CDA

2 minuten leestijd

de CDA/VVD-coalitle nog maar

over de een meerderheid van 77 zetels in Tweede Kamer kunnen beschikken. Dit komt door verlies van zes zetels voor het CDA (van 54 naar 48) en door winst voor de VVD van twee zetels (van 27 naar 29).

Dit blijkt uit een in september door het bureau NSS Marktonderzoek gehouden onderzoek, waarvan de uitkomsten zaterdag in het politieke radioprogramma Tros-Kamerbreed zijn bekendgemaakt. Naast het CDA heeft ook de PvdA met een terugval te kampen (van 52 naar 50 zetels), terwijl D66 maar één zetel wint (van 9 naar 10).

Bij de kleine christelijke fracties blijkt de aanhang van SGP (3 zetels) en RPR (1 zetel) stabiel. Het GPV verdubbelt haar vertegenwoordiging in de Tweede Kamer, van 1 naar 2 zetels. Klein links zou fors winst boeken. De CPN keert met 1 zetel in de Kamer terug, de PPR stijgt van 2 naar 3 zetels. De PSP gaat zelfs van 1 naar 3 zetels.

NSS heeft in vier weken bijna 4000 kiesgerechtigde Nederianders mondeling ondervraagd. Uit het onderzoek blijkt dat de VVD sinds de vakantie duidelijk in de lift zit, terwijl de PvdA het daarentegen in de peilingen belangrijk slechter doet dan vóór de vakantie.

Van de ondervraagden kwalificeerde 21 procent het beleid van het huidige kabinet als uitstekend of goed. Maar 24 procent noemde het beleid slecht of zeer slecht. Volgens 50 procent van de ondervraagden zitten er zowel goede als slechte kanten aan het kabinetsbeleid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 oktober 1988

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Meerderheid voor coalitie ondanks verlies van CDA

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 oktober 1988

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken