Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Sporthal Benthuizen blijkt haalbaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Sporthal Benthuizen blijkt haalbaar

Gemeente gaat dorpshuis verbouwen

2 minuten leestijd

BENTHUIZEN - De gemeente Benthuizen kan een nieuwe sporthal gaan bouwen aan de Omleidingsweg en tegelijkertijd overgaan tot verbouwing van het dorpshuis De Tas. De kosten van deze projecten zullen het door de gemeenteraad vastgestelde maximumbedrag van L647.000 gulden niet overschrijden. Dit schrijft de stuurgroep sport en culturele accommodatie in haar eindrapport aan de raad.

De Benthuizer gemeenteraad nam op 25 april een dubbelbesluit, waarin gesteld werd dat een nieuwe accommodatie alleen gerealiseerd mag worden als dit binnen de beschikbare financiële middelen mogelijk is. Als dit niet het geval zou zijn, zou Benthuizen slechts overgaan tot een grondige verbouwing van het dorpshuis.

Het onderzoek van de commissie heeft uitgewezen dat een nieuwe hal 1.360.000 gulden gaat kosten. De Tas kan voor 387.000 gulden grondig verbouwd worden, waarbij de bestaande gymzaal afgebroken zal worden. Mede in verband met het aantal sportbeoefenaars in Benthuizen vindt men de bouw van een nieuwe accommodatie de moeite waard.

De stuurgroep is er niet in geslaagd de bouw en exploitatie van de hal uit te besteden in de private sfeer. Voor deze door de raad wenselijk geachte oplossing konden geen kandidaten gevonden worden. Voor het beheer van de hal moet daarom een stichting opgericht worden bestaande uit vertegenwoordigers van de Benthuizer sportverenigingen. De stuurgroep spreekt verder zijn voorkeur uit voor een Nedamhal van de Stichting Verenigingshallenplan.

De sporthal zal gerealiseerd moeten worden in het zuidelijke gedeelte van het nieuwe bedrijfsterrein, op de hoek van de Omleidingsweg en de aan te leggen ontsluitingsweg. De hal krijgt geen eigen parkeerplaatsen, omdat in Benthuizen bij openbare gebouwen de parkeervoorzieningen op gemeentegrond gerealiseerd worden.

Evenals in april is ook nu weer een minderheidsstandpunt geformuleerd door SGP-wethouder M. van Leeuwen. Naast principiële bezwaren uit Van Leeuwen pessimistische geluiden over de door de stuurgroep opgezette exploitatie-berekening. Hij stelt verder dat het voorstel strijdig is met het bestuursakkoord 1986-1990.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 oktober 1988

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Sporthal Benthuizen blijkt haalbaar

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 oktober 1988

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken