Bekijk het origineel

Preistampot met paprika en rookworst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Preistampot met paprika en rookworst

1 minuut leestijd

750 g aardappelen, zout, 400 g prei, 1 rode paprika, 2 eetl. boter, + 1 dl melk, 1 rookworst (ca. 225 g), 50 g geraspte kaas. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water en zout in circa twintig minuten gaar. Maak intussen de prei schoon en snijd ze in ringen van ongeveer 1 cm. Was ze in een vergiet. Snijd de paprika in stukjes. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan. Bak de prei en paprika circa vijf minuten. Snijd de rookworst in plakjes. Giet de aardappelen af^en stamp ze fijn. Roer er ongeveer een eetlepel boter en evenveel hete melk door, zodat een smeuïge massa ontstaat. Schep de prei met paprika en de helft van de rookworst erdoor. Vet een ovenschaaltje in en schep de stamppot erin. Leg de rest van de rookworst in een rijtje in het midden van de schaal. Strooi de geraspte kaas aan twee kanten van de worst. Laat de stamppotschotel in het midden van een voorverwarmde oven (200' C) in twintig minuten door en door heet worden. (Bron: Stichting Propaganda Groenten en Fruit)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 december 1988

Reformatorisch Dagblad | 58 Pagina's

Preistampot met paprika en rookworst

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 december 1988

Reformatorisch Dagblad | 58 Pagina's

PDF Bekijken