Bekijk het origineel

Nieuwerkerk eens met renovatie huizen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwerkerk eens met renovatie huizen

Raad akkoord met financiële steun

2 minuten leestijd

NIEUWERKERK — Dertig woningwetwoningen in Nieuwerkerk worden gerenoveerd. De raad van Duiveland besloot gisteravond hieraan financiële steun te verlenen. Verder gaf de raad zijn medewerking aan de bouw van zes woningen in de sociale-huursector aan de Plataanstraat te Nieuwerkerk. Voor deze woningen en voor vijf eveneens aan de Plataanstraat te bouwen premie-koopwoningen besloot de raad tot verkoop van de desbetreffende bouwgrond.

De woningbouwvereniging Beter Wonen wil tien woningen aan de Deltastraat, vier aan de Molenstraat en zestien aan de Schoolstraat te Nieuwerkerk verbeteren. Het Rijk betaalt de kosten die hieraan verbonden zijn. Omdat de gemeente echter verantwoordelijk is voor de plan-toetsing en moet beoordelen of deze in het belang is van de volkshuisvesting, dient de gemeenteraad eerst zelf een beslissing te nemen over het toekennen van geldelijke steun voordat de aanvragen worden doorgestuurd naar het ministerie.


Voor de verbeteringswerkzaamheden zal een bedrag uitgekeerd worden van 406.410 gulden; de kosten voor deze werkzaamheden bedragen echter 1.392.080 gulden. Uit het fonds verhuis- en herinrichtingskosten krijgen de bewoners 1000 gulden per woning uitgekeerd. Voor het financieren van de kosten van dit groot onderhoud wordt een gemeentegarantie verleend.


Verder besloot de raad een kapitaalmarktlening te verstrekken voor de bouw van zes voor bejaarden geschikte woningen aan de Plataanstraat te Nieuwerkerk. Deze woningen worden gebouwd in het bestemmingsplan Kom Nieuwerkerk, ten noorden van de Erling Steenstraat.

De opdrachtgever voor deze woningen, de Christelijke Woningbouwvereniging Schouwen en Duiveland te Bruinisse, krijgt hiervoor een bedrag van 695.117 gulden uitgekeerd. Ditzelfde bedrag betaalt het Rijk weer aan de gemeente terug. De desbetreffende bouwgrond wordt aan de woningbouwvereniging verkocht voor 10.813 gulden per kavel. Bouwfonds Woningbouw NV te Delft wil aan de Plataanstraat vijf premie-koopwoningen bouwen. De raad besloot hiervoor een perceel grond van 825 vierkante meter te verkopen voor 74,62 gulden per vierkante meter.


Fietsenstandaards


De Ds. J. Bogermanschool te Oosterland krijgt 941 gulden voor de aanschaf van fiestenstandaards. De raad verleende hieraan unaniem zijn medewerking. PvdA-raadslid A. J. C. Melieste zei dat hij graag zou zien dat de beide basisscholen, die aan elkaar grenzen, meer met elkaar zouden samenwerken voor dit soort voorzieningen. Burgemeester Bergshoeff betwijfelde de noodzaak van samenwerking op dit gebied. Melieste hield vol dat het in het algemeen en financieel belang zou zijn wanneer voor beide scholen één rek aangeschaft zou worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juni 1989

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Nieuwerkerk eens met renovatie huizen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juni 1989

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken