Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Magnetronoven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Magnetronoven

1 minuut leestijd

In steeds meer keukens staat een magnetronoven. Ze zijn niet alleen handig in het huishouden, maar ook in een laboratorium. In een magnetron kunnen chemische reacties sneller verlopen. Soms tot duizend keer sneller dan met gewone technieken. De werking van een magnetron berust op microgolven; dit zijn elektromagnetische golven.
Niet alle reacties zullen sneller verlopen in een magnetron. Sommige stoffen reageren wel op microgolven, anderen doen dat niet. Wanneer water en slaolie in een magnetron staan, kookt het water na enige tijd, terwijl de slaolie op kamertemperatuur blijft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 september 1989

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Magnetronoven

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 september 1989

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken