Bekijk het origineel

Mission '90 verwacht ruim 12.000 bezoekers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Mission '90 verwacht ruim 12.000 bezoekers

Jaarbeurshal vijf dagen 'kampeerplaats'

3 minuten leestijd

UTRECHT — Ruim zesduizend jongeren hebben zich reeds aangemeld voor het zendingscongres Mission '90, dat van 28 december tot 2 januari 1990 in de Utrechtse Jaarbeurshallen zal worden gehouden. Meer dan dertig sprekers uit de gehele wereld zullen stilstaan bij de thema's "Wees sterk" en "Bidden, geven, gaven". „Gebed is de wortel en het stabiele punt van het congres", aldus Luc Verlinden, vice-voorzitter van Tema, de organisator van het congres. „Zodra wij naar God gaan, kan Hij tot ons spreken en kunnen wij op onze beurt geven. Dan pas komt de goede balans tussen bidden, geven en gaven".

Naar verwachting zullen ruim 12.000 voornamelijk jongeren Mission '90 bijwonen. Dat is ongeveer tweeduizend bezoekers meer dan twee jaar geleden Mission '87 binnen haar poorten haalde. Uit Nederland, West-Duitsland en Zwitserland zullen elk ongeveer tweeduizend mensen komen. Uit Oost-Europa zijn 250 jongeren uitgenodigd. Met de opbrengst van de drie jaar geleden begonnen actie "Woestijnbloem" zullen hun reis- en verblijfkosten (gedeeltelijk) worden gefinancierd, D.e organisatoren verwachten overigens dat het qSrijal'deelnemers uit de Oost-Europese landen aanmerkelijk hoger'uit zal komen, nu de (uit)reismogelijkheden daar zijn verbeterd.
Mission '90 is het vijfde congres van dit soort. Eerdere bijeenkomsten waren in Lausanne en Utrecht (1987). Doel van het wereldwijde congres, waaraan jongeren uit meer dan honderd denominaties deelnemen, is hen te informeren over de geestelijke noden van onze wereld en hen te stimuleren zich in te zetten voor de wereldwijde evangelieverkondiging. Op een zendingstentoonstelling krijgen tweehonderd christelijke zendingsorganisaties gelegenheid hun werk te presenteren.

Mini-groepjes

Het programma voorziet in bijbelstudies, gevolgd door bespreking in mini-groepjes (van elk ongeveer tien deelnemers). Daarin kunnen „jongeren elkaar ontmoeten, aanmoedigen en samen bidden". De groepsleiders worden vooraf getraind en moeten functioneren als „herder van hun groepje".
Tijdens het bijeenkomen van, de mini-groepen is er een apart programma voor de aanwezige voorgangers en kerkelijke leiders. Thema's zijn dan: "Leven van een herder", "Discipelen maken in de kerk", "Zending in de kerk" en "Zendingsorganisaties".
De avonden moeten meer geïnspireerd zijn, aldus Luc Verlinden.
Sprekers als Henk Rothuizen (Nederland), Luis Palau (Argentinië) en Tokumboh Adeyemo (Kenia) „zullen door hun hart spreken en een boodschap doorgeven aan de mensen".

Keuze maken

Het congres zal 2 januari worden afgesloten met een gebedsconcert.
Er is volgens de organisatoren voldoende tijd uitgetrokken waarin de jongeren een keuze kunnen maken hun leven verder met Jezus te gaan. Ook kan dan bij voorbeeld beslist worden in het zendingswerk te dienen. Zo wil Mission '90 „bruggenbouwer zijn tussen de jonge mensen onderling, maar ook tussen jonge mensen en de zendingsorganisaties".
Alle zalen en hallen van de Jaarbeurshal zijn afgehuurd. Er zullen tienduizend slaapplaatsen worden ingericht en tijdens het congres worden 155.000 maaltijden verstrekt. Ongeveer 500 vrijwilligers van bijbelscholen uit Europa zullen als steward optreden. De kosten van Mission '89 belopen ongeveer 4 miljoen gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 november 1989

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Mission '90 verwacht ruim 12.000 bezoekers

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 november 1989

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken