Bekijk het origineel

Onderscheiding

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Onderscheiding

2 minuten leestijd

De heer B. de Bruijn (64) in Ammerstol kreeg gisteren de eremedaille in zilver verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd hem opgespeld door burgemeester D. van Dam van de gemeente Bergambacht. De Bruijn trad op 24-jarige leeftijd als pennesnijder in dienst bij timmerfabriek A. Macdaniel bv aan de Dijklaan te Bergambacht. Tot op de dag van vandaag vervult hij tot volle tevredenheid van de directie deze functie. De Ammerstollenaar is vanaf zijn jeugd actief geweest binnen het plaatselijke verenigingsleven.

Loco-burgemeester D. Mol van 's-Gravendeel heeft gisteravond tijdens de jaarvergadering van de brandweer een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan oud-bevelvoerder G. Havelaar. Mol, die de zieke burgemeester J. D. Nederlof verving, spelde hem de zilveren eremedaile verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau op en overhandigede hem de oorkonde. Op 1 januari verliet Havelaar de vrijwillige brandweer wegens het bereiken van de 55-jarige leeftijd.; Vlak na de watersnoodramp van 1953 kwam Havelaar in dienst bij de brandweer. In de periode van 1964 tot 1985 trad hij op als bevelvoerder van de zelfstandige post Schenkeldijk. In 1985 werd deze post opgeheven waarna hij overgeplaatst werd naar het korps in 's-Gravendeel. Omdat Havelaar de afstand tussen de Schenkeldijk en 's-Gravendeel te ver vond, liet hij zich overplaatsen als brandwacht eerste klas.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 februari 1990

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Onderscheiding

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 februari 1990

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken