Botercrème
3 eieren, 125 g suiker, 250 g boter, 50 g poedersuiker. Smaakmakers: 40 g cacao, 2 eetl. koffie-extract of 1 eetl. oploskoffie, 2 eetl. rum, 3-4 eetl. gezeefd vrufhtesap, 80 g geraspte hazelnoot.'*
Klop de eieren met de suiker op een heel zacht vuur zo lang tot het slierten vormt. Haal de pan van het vuur. Blijf kloppen tot de massa is afgekoeld. Klop 250 g boter met de poedersuiker schuimig en roer er beetje bij beetje de eiermassa door. Doe er dan het gewenste smaakje bij.
Een variatie hierop is Gemengde botercrème: 3 eierdooiers, 120 g suiker, 1 afgestreken eetl. bloem, bijna 1/41 melk, 200 g boter, 30 g poedersuiker, smaakmakers zoals in het vorige recept.
Roer de dooiers, suiker, bloem en melk door elkaar en bind dit au bain marie. Blijf kloppen tot de saus gebonden is. Haal de pan van het vuur, klop door tot het geheel is afgekoeld. Roer de boter en de poedersuiker tot schuim en voeg dit lepelsgewijs bij de saus. Voeg dan het gewenste smaakje toe. De botercrème kan zowel gebruikt worden om tussen twee taarthelften te strijken als om de taart mee op te spuiten.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 maart 1990
Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 maart 1990
Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's