Bekijk het origineel

Ruim aanbod van slachtkuikens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ruim aanbod van slachtkuikens

1 minuut leestijd

NUNSPEET - De situatie op de markt voor slachtkuikens is op zeer korte termijn zodanig gewijzigd, dat niet, zoals tot voor kort, de slachterijen moesten 'vechten' om voldoende kuikens te verkrijgen om hun slachtcapaciteit zo volledig mogelijk te benutten.

Deze week was het aanbod in slachtkuikens zo ruim, dat de aanwezige capaciteit volledig benut kon. worden. Het aanbod was van een dergelijke omvang, dat de prijzen van de niet-contractgebonden kuikens nogal fors omlaag gingen.

Omlaag gingen ook de prijzen van slachtkippen, als gevolg van ruimer aanbod, dat verband houdt met de weinig bevredigende eierprijzen. Voor de periode tot 2 mei werden door de VHVP de volgende prijzen vastgesteld: slachtkuikens 1,80-1,85 (17 cent) gulden; slachtkippen, lichte witte 0,70-0,75 (-5 cent) gulden; lichte bruine 0,75-0,80 (-10 cent) gulden; zware bruine 0,80-0,85 (-10 cent) gulden; slachtkuikenmoederdieren 1,351,40 (-15 cent) gulden.

Voor zwaardere kuikens werd minder betaald dan voor de lichte courante kuikens. De basisprijs blijft onveranderd 1,84 gulden, inclusief btw en exclusief toeslagen. De vrije prijs van broedeieren ligt rond de integratieprijs, die van eendagskuikens ligt daar wat beneden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 april 1990

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Ruim aanbod van slachtkuikens

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 april 1990

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken