Bekijk het origineel

Schilderswijk heeft f apart banenplan nodig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Schilderswijk heeft f apart banenplan nodig

Den Haag bereikt langdurig werklozen niet

2 minuten leestijd

He AA leid van Den Haag werkt niet in de Haagse Schilderswijk een wijk die juist wordt gekenmerkt door een hoog werkloosheidspercentage. Dat concludeert een speciaal in het leven geroepen werkgroep "Banenplan Schilderswijk", die het gebied en de mogelijkheden tot het creëren van banen heett onderzocht. De werkgroep stelt tevens vast dat alleen een specifieke, onorthodoxe benadering van de langdurig werklozen in de Schilderswijk vruchten zal afwerpen. Het rapport van de werkgroep werd gisteren aangeboden aan B en W van Den Haag.

De werkgroep constateert in het onderzoek dat de wijk 5650 geregistreerde werkzoekenden telt op een beroepsbevolking van nog geen 200.000 mensen. De Schilderswijk is volgens de werkgroep een van die minaliteit en tal van anderen problemen drukken volgens de werkgroep een negatief stempel op de beeldvorming over de wijk.

Het feit dat het 'normale' gemeentelijke werkgelegenheidsbeleid in wijken m een grote stad waar de deze wijk niet werkt, verklaart de langdunge werkloosheid zich concen- werkgroep, door te wijzen op de ontreert. Die langdurige werkloosheid, bereikbaarheid van de grote groep het vandalisme, de vervuiling, de cri- langdurig werklozen. Dat zou komen doordat langdurig werklozen zich meer richten op werk dan op scholing en de projecten naar het oordeel van de werklozen veelal te lang duren om perspectief te blijven bieden.

Vierhonderd banen

Om een beter resultaat te bereiken zullen de wijkorganisaties, de gemeentelijke diensten, het arbeidsbureau en de bedrijven in de wijk meer moeten samenwerken, zo stelt de werkgroep. Na een inventarisatie stelde de werkgroep een lijst met ongeveer vierhonderd te creëren banen op. Als daarvan een kwart zou kunnen doorstromen naar een vaste baan, zoudfen in vier jaar tijd zevenhonderd mensen aan werk geholpen zijn. De werkgroep denkt daarbij onder andere aan functies in een veegploeg, reinigingsinspecteurs, een schillenboer, woningbeheerders en begeleiders in het studiehuis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 19 juli 1990

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Schilderswijk heeft f apart banenplan nodig

Bekijk de hele uitgave van donderdag 19 juli 1990

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken