Bekijk het origineel

DSM-Limburg gaat fors reorganiseren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

DSM-Limburg gaat fors reorganiseren

Grote onrust na bekendmaking plan

2 minuten leestijd

HEERLEN — Onder het personeel van DSM-Limburg is grote onrust ontstaan na de bekendmaking van de directie dat in totaal 3000 van de 12.000 DSM-werknemers de komende vijf jaar betrokken zullen zijn bij een reorganisatie en dat mogelijk enkele honderden arbeidsplaatsen zullen verdwijnen als gevolg van die reorganisatie. Dit zei districtsbestuurder H. van Winkel van de industriebond FNV gisteravond.

De directie van DSM-Limburg heeft gisteren de ondernemingsraad ingelicht over haar voornemen om in de periode 1991-1996 activiteiten in met name de dienstverlenende sector af te stoten naar particuliere bedrijven in de regio of over te hevelen naar andere onderdelen van het DSM-chemieconcern. De medewerkers zouden zijn inbegrepen bij die afstoting. De directie vindt dat de door haar ontwikkelde strategie past in het streven van het concern om zich te concentreren op kerntaken.

Volgens de directie zullen er bij de reorganisatie geen gedwongen ontslagen vallen, maar kan de vermindering van het aantal arbeidsplaatsen worden opgevangen door natuurlijk verloop niet aan te vullen. Morgen zal de ondernemingsraad nader worden ingelicht. Onplezierig

„Het kan best waar zijn dat er straks geen gedwongen ontslagen mee gemoeid blijken te zijn, maar afgezien daarvan is het voor de betrokken medewerkers allerminst plezierig om bij andere ondernemingen in dienst te moeten treden", aldus Van Winkel. Van Winkel zei dat de plannen van DSM-Limburg op grote weerstand stuiten. Dinsdag belegt de Industriebond FNV een extra vergadering van het bestuur van de DSM-bedrijfsledengroep en op 7 november een algemene ledenvergadering.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 1990

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

DSM-Limburg gaat fors reorganiseren

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 1990

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken