Bekijk het origineel

Onveiligheid op Rijksweg 9-Noord wordt aangepakt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Onveiligheid op Rijksweg 9-Noord wordt aangepakt

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Rijkswaterstaat, politie en Justitie gaan in een gerichte actie de verkeersonveiligheid op Rijksweg 9-Noord aanpakken. Op deze weg tussen Alkmaar en Den Helder is het aantal ongevallen 1,5 maal hoger dan het landelijk gemiddelde.

Het besluit van Rijkswaterstaat, Rijks- en gemeentepolitie en het openbaar ministerie is gisteren bekendgemaakt. Het is het resultaat van overleg dat begon nadat in november vorig jaar door twee ongevallen in totaal vijf doden en elf gewonden vielen.

Afgesproken is nu dat de politie vanaf maart een jaar lang gericht surveilleert, dat Justitie verkeersovertredingen met voorrang behandelt en dat Rijkswaterstaat de weg op een aantal punten verbetert.

Oorzaken van het hoge aantal ongevallen zijn te hard rijden en inhalen op plaatsen waar dat niet kan. Deskundigen vermoeden dat dat komt, omdat weggebruikers niet goed beseffen dat het betreffende deel van Rijksweg 9 een tweebaans weg is, omdat het wegdeel daarvoor vierbaans is.

Rijkswaterstaat zal in alle bebouwde kommen een maximumsnelheid instellen en benadrukken dat op de andere weggedeelten niet harder mag worden gereden dan 80 kilometer per uur. Verder wordt de verlichting op een aantal plaatsen verbeterd of uitgebreid. Een aantal kruispunten wordt beter beveiligd. Tijdens de gerichte controles let de politie sterk op de snelheid, het bewaren van de juiste afstand en het verkeersgedrag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 januari 1991

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Onveiligheid op Rijksweg 9-Noord wordt aangepakt

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 januari 1991

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken