Bekijk het origineel

Brand in Maastrichts ziekenhuis aangestoken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Brand in Maastrichts ziekenhuis aangestoken

Dader was mogelijk patiënt van Vijverdal

2 minuten leestijd

MAASTRICHT (ANP) - Uit het onderzoek van de technische recherche van de Maastrichtse gemeentepolitie is gisteren komen vast te staan dat de brand in het psychiatrisch ziekenhuis Vijverdal, die aan drie mensen het leven kostte, is aangestoken. Volgens de politie is het vrijwel zeker dat de brand is gesticht door een van de patiënten van Vijverdal.

Gistermiddag was nog geen dader bekend. Vandaag onderwerpt de politie de negen patiënten die met rookvergiftigingsverschijnselen in het Academisch Ziekenhuis moesten worden opgenomen, aan een verhoor.

De directie van Vijverdal heeft gistermiddag een beroep gedaan op het psychiatrisch centrum Welterhof in Heerlen om ten minste 30 patiënten tijdelijk onderdak te verlenen. Voor 40 andere patiënten die direct na de brand moesten worden geëvacueerd, is inmiddels op andere afdelingen plaats ingeruimd. Volgens woordvoerder Nijsten van Vijverdal zijn de drie slachtoffers een 39-jarige man en een 69-jarige vrouw uit Maastricht en een 37-jarige patiënte uit Geleen.

In het Academisch Ziekenhuis in Maastricht verblijven inmiddels nog negen patiënten en een verpleegkundige die moesten worden opgenomen met ademhaUngsmoeilijkheden ten gevolge van de enorme rookontwikkeling die bij de brand ontstond. Hoewel verwacht wordt dat zij nog een aantal dagen in het ziekenhuis zullen moeten verblijven, is hun toestand inmiddels bevredigend.

Herhuisvesting

Binnen het psychiatrisch ziekenhuis Vijverdal is men gistermiddag begonnen met een eigen huisvestingsplan. De zevende verdieping (waar de brand uitbrak) en de achtste verdieping zijn de komende weken nog niet bewoonbaar. Van de zesde verdieping, waar veel waterschade ontstond, wordt verwacht dat deze na zondag weer in gebruik kan worden genomen.

Onder de patiënten van Vijverdal heersen intussen nog steeds enorme verslagenheid en onrust. Volgens woordvoerder Nijsten gedragen de bewoners zich echter prima dank zij de deskundige opvang van het verplegend personeel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 februari 1991

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Brand in Maastrichts ziekenhuis aangestoken

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 februari 1991

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken