Bekijk het origineel
Bekijk het origineel
Suiker, een geraffineerde boosdoener
Lichaam moet tekorten aanvullen om van sucrose energiebron te maken
Natuurlijke suikers bevatten alle stoffen die het lichaam van mens en dier nodig heeft om ze zonder problemen te kunnen verteren en benutten als energiebron. Ze ontstaan in planten als suikerbiet en suikerriet. Aanvankelijk haalde men onze suiker, sucrose, uit de stengels van het suikerriet, een tot de grassen behorende tropische plant met stengels van wel zo'n zes meter hoog. In 1802 ging men er in Europa toe over om suiker te winnen uit de suikerbiet. Deze bevatte aanvankelijk maar zo'n 2 tot 3 procent suiker. Door selectie is dit gehalte gestegen tot gemiddeld 27 procent. De nieuwste ontwikkeling is suikerwinning uit maïs.
Premium Artikel
Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.
Inloggen Neem (proef)abonnementBekijk de hele uitgave van vrijdag 15 maart 1991
Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 maart 1991
Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's