Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Suiker, een geraffineerde boosdoener

Bekijk het origineel

Bladerweergave niet beschikbaar
+ Meer informatie

Suiker, een geraffineerde boosdoener

Lichaam moet tekorten aanvullen om van sucrose energiebron te maken

8 minuten leestijd Arcering uitzetten

Natuurlijke suikers bevatten alle stoffen die het lichaam van mens en dier nodig heeft om ze zonder problemen te kunnen verteren en benutten als energiebron. Ze ontstaan in planten als suikerbiet en suikerriet. Aanvankelijk haalde men onze suiker, sucrose, uit de stengels van het suikerriet, een tot de grassen behorende tropische plant met stengels van wel zo'n zes meter hoog. In 1802 ging men er in Europa toe over om suiker te winnen uit de suikerbiet. Deze bevatte aanvankelijk maar zo'n 2 tot 3 procent suiker. Door selectie is dit gehalte gestegen tot gemiddeld 27 procent. De nieuwste ontwikkeling is suikerwinning uit maïs.

U heeft geen rechten om dit artikel te lezen Premium Artikel

Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.

Inloggen Neem (proef)abonnement

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 maart 1991

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Suiker, een geraffineerde boosdoener

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 maart 1991

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's