Bekijk het origineel

Weer slachtoffers bij stormen in Bangladesj

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Weer slachtoffers bij stormen in Bangladesj

Eerste hulpgoederen in Dhaka

2 minuten leestijd

DHAKA/NEW YORK (AP) Door wervelstormen, windstoten en overstromingen, die Bangladesj donderdag opnieuw troffen, zijn 53 mensen om het leven gekomen en 500 gewond geraakt, zo heeft het Bengaalse ministerie van rampenbestrijding meegedeeld.

Ten minste drie wervelstormen trokken een verwoestend spoor door het land en verpulverden de lemen hutjes waarin de meeste Bengalen wonen. Ten minste 24 mensen werden gedood door een tornado in Sirajganj, 100 kilometer ten noordwesten van Dhaka. Nog eens zeventien Bengalen kwamen om bij een wervelstorm bij Habiganj, op 120 kilometer ten noordoosten van Dhaka, zo meldden lokale verslaggevers. Door een derde tornado, die de 120 kilometer ten zuiden van Dhaka gelegen plaats Noakhali trof. lieten twaalf mensen het leven, zo meldden functionarissen van het ministerie van rampenbestrijding. Amerikaanse vrachtvliegtuig met medicijnen en andere hulpgoederen voor de slachtoffers van de cycloon van 30 april in de Bengaalse hoofdstad Dhaka geland. De Amerikaanse ambassadeur William Milam, die de hulpgoederen overdroeg aan Bengaalse functionarissen, zei dat spoedig een ander Amerikaans vliegtuig wordt verwacht. Een Chinese Boeing 707 en twee andere toestellen van de hulporganisatie CARE en de Verenigde Naties zijn gisteren eveneens aangekomen met aan boord voedsel en medicijnen, zo hebben functionarissen meegedeeld.

Ondanks de ontdekking van nog veel meer lijken heeft de regering het officiële dodental van bijna 126.000 de afgelopen zes dagen niet meer bijgesteld. Bengaalse weerkundigen voorspelden donderdag nieuw noodweer voor de komende weken. Ze zeiden dat een nieuwe storm aan het ontstaan was in de turbulente Golf van Bengalen en dat deze tegen het eind van mei Bangladesj kon treffen. Ze konden niet zeggen welke kracht de storm zal hebben. Inmiddels is gisteren het eerste Dormeuil Wurmser Yves Saint Laurent Ungaro Valentino Nina Ricci Leonard

—HAUTE COUTUREEN COCKTAILSTOFFEN
André Laug Reismann Christian Fischbacher Tessillario Renato Balestro Rose en Hubble Reichers

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 11 mei 1991

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Weer slachtoffers bij stormen in Bangladesj

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 11 mei 1991

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken