Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Week van de koffie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Week van de koffie

3 minuten leestijd

Het kan niet op. Bijna iedere week heeft tegenwoordig wel een naam. "Week van het brood", "week van de psychiatrie", "boekenweek" en ga zo maar door. Er is een nieuw fenomeen aan deze rij toegevoegd, de "week van de koffie". Volgende week komen alle koffieleuten extra aan hun trekken.

De week van de koffie (18 tot 26 mei) kreeg als thema "Variatie met koffie" en wordt georganiseerd via de Stichting Koffie Informatie Bureau. Deze stichting wil „de verschillende mogelijkheden van het produkt koffie laten zien en een aanzet geven tot andere wijzen van koffie drinken". Doel van de koffieweek is namelijk de promotie van „een goed en lekker kopje koffie". De koffiedrinker zal via de horeca geconfronteerd worden met verschillende koffievariaties.

Speciaal voor deze gelegenheid zijn tien eenvoudige koffierecepten ontwikkeld, die snel geserveerd kunnen worden. Ze zijn door iedereen en overal te maken: in de koffieshop om de hoek, in het restaurant op de markt, maar ook thuis als extra verrassing voor bezoek of in bedrijfskantines op het werk. Dat laatste lijkt me een heel aardig idee! Stel je voor. Komt 's morgens je collega met een koffiekarretje langs en vraagt: „Wil je mandarijnenkoffie, amandelkoffie, bananenkoffie of gewone koffie?" Heerlijk toch?

Het is de bedoeling dat de "week van de koffie" een regelmatig terugkerend festijn gaat worden. De makelaars in koffie doen in elk geval hun best.

Bananenkoffie

Giet een scheutje bananensiroop in een kopje of glas en schenk daarop sterke koffie of espresso. Schenk de dik vloeibaar geklopte slagroom over de koffie en strooi er chocoladevlokken overheen. Maak het extra lekker door een beetje kokos door de slagroom te kloppen.

Java-mokka

Meng sterke koffie of espresso en hete chocolademelk in twee gelijke delen en strooi er een snufje kaneel overheen.

Honing-sinaasappel

Doe een eetlepel sinaasappelsap een een eetlepel honing in een kopje of glas en voeg daar sterke koffie of espresso aan toe. Presenteer het geheel met op de rand van het kopje of glas een schijfje sinaasappel.

IJskoffie

Zet sterke, gezoete koffie (bij voorbeeld met bruine basterdsuiker) en laat deze minstens een uur in de koelkast afkoelen. Schep 1 of 2 bolletjes vanille-ijs in een hoog glas en vul deze aan met de ijskoude koffie. Doe een toefje slagroom en een coctailkers boven op de koffie en strooi er wat cacaopoeder overheen. Doe er een rietje of lange lepel bij.

Kaneelkoffie

Strooi bovenop de gemalen koffie een beetje kaneel. Zet vervolgens op de normale wijze koffie. Doe een toefje slagroom op de koffie en strooi er wat kaneel overheen.

De recepten zijn op aanvraag gratis verkrijgbaar bij de Stichting Koffie Informatie Bureau, Postbus 90445, 1006 BK Amsterdam, tel. 020-6171732.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 17 mei 1991

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Week van de koffie

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 17 mei 1991

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken