Bekijk het origineel

Dollar lager

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dollar lager

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (KRF/ANP) - De koers van de Amerikaanse dollar is vandaag op de Europese valutamarkten lager geopend. Op de wisselmarkt in Amsterdam werd om 10.00 uur ƒ 2,0420 genoteerd, tegen een slotkoers van ƒ 2,0480 gisteren.

Valutahandelaren schreven de koersdaling toe aan speculatie over een renteverhoging door de Bundesbank. Daardoor zou de positie van de dollar tegenover de mark zwakker worden. De kans dat de Duitse centrale bank op haar tweewekelijkse vergadering verandering in de rentetarieven zal brengen, wordt echter niet groot geacht.

De koers van het pond sterling was vanmorgen iets hoger. Om 10.00 uur werd ƒ 3,3160 genoteerd, in vergelijking met een slotkoers van ƒ 3,3120 de voorgaande dag. De goudprijs ging omlaag. Op de markt in Zurich werd geopend op 369,55 dollar per ounce (31,1 gram), tegen een slotprijs van 371 dollar gisteren.

De effectenbeurs in Tokio sloot vandaag lager. De Nikkei-index van 225 aandelen daalde met 183,38 punten tot 22.937,92, een verlies van 0,8 procent. Handelaren schreven dat toe aan winstnemingen na het krachtige koersherstel van de voorgaande twee dagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 juli 1991

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Dollar lager

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 juli 1991

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken