Bekijk het origineel

Gemeenschappelijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gemeenschappelijk

1 minuut leestijd

WVC-minister D'Ancona, tevens voorzitter van de Raad van Europese cultuurministers van de Europese Gemeenschap, zei in haar toespraak te verwachten dat een Europese Open Monumentendag een belangrijke bijdrage zal leveren aan de culturele eenwording van Europa en een meer gemeenschappelijke Europese benadering van ons cultureel erfgoed. „Een belangrijke doelstelling van de Europese Open Monumentendag is om de kennis en het begrip van het publiek te vergroten, niet alleen van het eigen cultureel erfgoed, maar ook voor dat van onze Europese buurlanden. Door de zogenaamde Heritageaanpak wordt de culturele waarde van monumenten gebruikt om het verhaal van het verleden aan een breed samengesteld publiek te vertellen en te verduidelijken".

De minister zei te hopen dat ook de Midden- en Oosteuropese landen zullen toetreden tot de overeenkomst van Granada. Dan kan ook daar door middel van bundeling, uitwisseling en overdracht van kennis meer en betere bescherming van architectonisch erfgoed plaatsvinden.

Tijdens de officiële opening van de monumentendag waren ambassadeurs of hun vertegenwoordigers aanwezig uit Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Joegoslavië, Roemenië, Spanje en Zweden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 16 september 1991

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Gemeenschappelijk

Bekijk de hele uitgave van maandag 16 september 1991

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken