Bekijk het origineel

Overleg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Overleg

1 minuut leestijd

De Besturenraad PCO, de vertegenwoordiger van de protestantschristelijke schoolbesturen, mist overleg met de bewindslieden van onderwijs. Ritzen en Wallage. De Besturenraad PCO wenst bij voorbeeld eerst overleg over het overdragen van de huisvestingsbudgetten voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs aan de gemeenten.

De VBKO, de Vereniging van Besturenorganisaties van Katholieke Onderwijsinstellingen, wil niet meewerken aan het door de bewindslieden van onderwijs voorgestelde bekostigingssysteem voor het voortgezet onderwijs. De VBKO vindt dat de werkelijke kosten die door een zogenoemde normeringscommissie zijn vastgesteld bepalend moeten zijn, en niet de budgetten die in 1990 werden gehanteerd, want die zijn ontoereikend. Ook de Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs (VGS) is een dergelijke mening toegedaan.

Het kabinet investeert in onderwijs, maar doet dat ten koste van het beroepsonderwijs, stelt het Algemeen Verbond Bouwbedrijf. „Er is eenzijdig gekozen voor basisvorming; daardoor verzwakt het beroepsonderwijs. Bovendien wordt het beroepsonderwijs financieel uitgekleed".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 september 1991

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Overleg

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 september 1991

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken