Bekijk het origineel

Terdege belegt ontmoetingsdag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Terdege belegt ontmoetingsdag

Directie familieblad overweegt herhaling initiatief

2 minuten leestijd

APELDOORN - Het familieblad Terdege is begonnen met de organisatie van twee muzikale ontmoetingsdagen voor zijn lezers. Met het initiatief, dat vooralsnog eenmalig is, zegt de directie in te gaan op de toenemende vraag naar dergelijke dagen.

Directeur mevrouw G. A. Wilbrink deelde gisteren mee dat in totaal 1500 aanmeldingen zijn ontvangen. Het gaat om 600 mensen die de dag in Rhenen willen bijwonen en 900 mensen die zich opgaven voor Sliedrecht. De dagen zijn een vervolg op een drietal jubileumbijeenkomsten, ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het blad. nu drie jaar geleden.

Tijdens de ontmoetingsdagen in Rhenen en Sliedrecht zullen door middel van een vragenformulier reacties worden gepeild. De uitslag hiervan is bepalend voor de vraag of in de toekomst meer van dergelijke dagen worden belegd. Mevrouw Wilbrink denkt hierbij met name aan Noord-Nederiand.

„Waardevol"

„Wij proberen mensen iets waardevols mee te geven, op een ontspannen manier", zo zegt mevrouw Wilbrink. De dagen ziet zij niet als een alternatief voor andere initiatieven in de gereformeerde gezindte. Wel zegt zij meer te willen bieden dan „boswandelingen en ontmoetingen zonder geestelijke inhoud".

Het mede door haar opgestelde programma vermeldt openingen door de predikanten R. van Beek en M. C. Tanis. Hoofdspreker is drs. R. van Kooten uit Soest. Hij houdt inleidingen over muziekinstrumenten in de Bijbel en informeert over de mede door hem verzorgde vragenrubriek in het familieblad.

Verder is er veel muziek. In Rhenen gaat het om muzikale intermezzo's door Arie Kortleven (orgel), Fred Mann (panfluit) en C. het Jonk (piano). In Sliedrecht wordt het orgel eveneens door Arie Kortleven bespeeld. Henk-Jan en Herman Drost spelen er trompet, Fred Mann panfluit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 november 1991

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Terdege belegt ontmoetingsdag

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 november 1991

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken