Bekijk het origineel

TBILISI

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

TBILISI

2 minuten leestijd

choerdia, betrekken hun stellingen bij het parlementsgebouw. Foto EPA echter nog eens dat hij zich niet zal overgeven.

Gamsachoerdia verklaarde: ..Deze criminelen blijven het parlement maar bombarderen. Wij willen wel onderhandelen maar zij eisen slechts mijn ontslag en dat weiger ik". De leiders van de oppositie willen op hun beurt geen stap terugdoen zolang Gamsachoerdia aanblijft.

De strijd in Tbilisi concentreert zich geheel rond het terrein van de regeringsgebouwen aan de Roestaweli-prospekt. Daar werden dinsdag al de winkels geplunderd. Volgens TASS is het openbare leven in andere delen van de hoofdstad ..geheel normaal". De inwoners daar deden gewoon hun inkopen en bereidden zich voor op het nieuwjaarsfeest. „De stad berust er in dat zich een oorlog in het centrum afspeelt", aldus het persbureau.

De telefoonlijnen naar Georgië werken nauwelijks meer. terwijl de oppositie radio en tv uit de lucht houdt om te voorkomen dat Gamsachoerdia oproepen kan doen tot de bevolking. Naast de 1000 man in het parlement zegt de president 3000 soldaten elders in Tbilisi te hebben. De strijdkrachten van de oppositie, die onder leiding staan van Tengiz Kivovani, zouden niet meer dan 600 man sterk zijn.

Gemenebest

De Georgische minister van buitenlandse zaken bevestigde dat Georgië van standpunt is veranderd en bereid is zich bij het Gemenebest van Onaf-' hankelijke Staten aan te sluiten.

De Russische president. Boris Jeltsin. die woensdag aankondigde dat alle Sowjettroepen uit Georgië worden teruggetrokken, heeft gezegd dat de republiek niet kan toetreden tot het Gemenebest „wegens de schendingen van de mensenrechten". Georgië is de enige republiek van de vroegere Sowjet-Unie, behalve de eerder onafhankelijk geworden Bahische staten, die geen lid is van het Gemenebest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 27 december 1991

Reformatorisch Dagblad | 58 Pagina's

TBILISI

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 27 december 1991

Reformatorisch Dagblad | 58 Pagina's

PDF Bekijken