Bekijk het origineel

Franse frank kreeg miljarden steun

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Franse frank kreeg miljarden steun

1 minuut leestijd

PARIJS (RTR) - Frankrijk en Duitsland hebben tijdens de valutacrisis van vorige maand de Franse valuta gesteund door 160 miljard frank uit de markt te halen.

De president van de Franse centrale bank, Jaques De Larosière, zei gisteren in een radio-interview dat van dat bedrag aan interventiesteun inmiddels al weer de helft in de kassen van de centrale banken is teruggevloeid nu speculanten hun posities met verlies hebben moeten afwikkelen. „Dat toont aan dat de kracht van de frank, de stabiliteit van de economie en het monetaire beleid de doorslag in het valutagevecht hebben gegeven".

De Bundesbank heeft eerder bekendgemaakt dat de interventiesteun die Duitsland tijdens de crisis aan zwakke valuta's in het EMS heeft gegeven, in totaal 92 miljard mark beloopt. De Larosière gaf geen verdere uiteenzetting over de Franse interventies, maar uit het weekoverzicht van zijn bank valt op te maken dat Frankrijk de helft van het interventiebedrag uit de eigen reserves betaalde. De Duitse centrale bank zou de rest hebben geleend.

De Franse premier, Bérégovoy, zei dat Frankrijk inmiddels alle leningen heeft terugbetaald die het in verband met de verdediging van de frank had afgesloten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 oktober 1992

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Franse frank kreeg miljarden steun

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 oktober 1992

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken