Bekijk het origineel

Dollar reageert nauwelijks op zege Clinton

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dollar reageert nauwelijks op zege Clinton

2 minuten leestijd

AMSTERDAM/TOKYO (KRF/RTR/ANP) - De overwinning van Bil! Clinton bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft weinig opschudding veroorzaakt op de internationale financiële markten. De dollarkoers ging in eerste instantie met bijna een cent omhoog, maar moest later weer terug onder invloed van winstnemingen.

Vanmorgen werd bij het begin van de valutahandel in Europa ongeveer ƒ 1,7600 genoteerd, iets lager dan de slotkoers van ƒ 1,7640 op gisteren in Amsterdam.

Op de valutamarkt in Tokio bereikte de dollarkoers een hoogtepunt van ƒ 1,7720 en 1,5745 Duitse mark. De slotkoersen waren met ƒ 1,7650 en 1,5685 mark al duidelijk lager, maar wel iets hoger dan de laatste koersen van dinsdag. Tegenover de yen sloot de dollar onder het niveau van dinsdag. Er was een daling met 0,79 yen tot 122,90 yen.

Valutahandelaren verwachten dat de maatregelen die Clinton wil nemen om de economie te stimuleren zullen leiden tot een stijging van de Amerikaanse rente, waardoor de dollar aantrekkelijker wordt voor beleggers. De verkiezingsoverwinning van de Democraat hing al enige tijd in de lucht en was dan ook al verdisconteerd in de dollarkoers. Daarom ging de koers nauwelijks meer omhoog toen de zege een feit was.

Ook op de effectenbeurs in Tokio had de' Amerikaanse verkiezingsuitslag weinig invloed, ook al bestaat er in Japan wel enige vrees dat de handelsspanningen met de Verenigde Staten groter zullen worden omdat de Democraten traditioneel protectionistischer zijn dan de Republikeinen. De Nikkei-index van 225 aandelen steeg met 211,84 punten ofwel 1,3 procent tot 17.065,20. De omzet bedroeg slechts 140 miljoen aandelen, het laagste niveau sinds 17 augustus.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 november 1992

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Dollar reageert nauwelijks op zege Clinton

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 november 1992

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken