Bekijk het origineel

Capelle kiest 'Tluvius

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Capelle kiest 'Tluvius" als nieuw gemeentehuis

Nieuwe voorziening in hoge toren stadshart

2 minuten leestijd

CAPELLE A/D IJSSEL - Het Fluvius-gebouw in Capelle wordt het nieuwe gemeentehuis van de gemeente. Dit is tijdens de gemeenteraadsvergadering van gisteravond besloten. Het realiseren van een gemeentehuis in het stadshart van Capelle is reeds lang een breed gedragen wens van het Capelse gemeentebestuur.

Om de veertien verdiepingen hoge Fluvius-toren in Middelwatering voor gemeentehuis geschikt te maken, zal echter wel een aantal voorzieningen aangebracht moeten worden. De meest in het oog springende is de realisering van een aanbouw op de begane grond, waarin onder andere de trouwzaal en de raadszaal worden gevestigd. De trouwzaal zal groter worden dan de huidige in gebruik zijnde trouwzaal in het oude gemeentehuis aan de Linie. Tijdelijk zal echter in de hal van het nieuwe gemeentehuis een provisorische trouwzaal worden ingericht, aangezien de geplande aanbouw pas eind 1994 gereed zal zijn.

Het nieuwe gemeentehuis zal door middel van het bestratingspatroon één geheel gaan vormen met het stadsplein. Hiertoe zal de Rivierweg worden voorzien van twee gescheiden rijbanen die dezelfde bestrating krijgen als het stadsplein. Op deze manier hoopt het gemeentebestuur Fluvius gemakkelijker bereikbaar te maken vanuit het stadshart en vanuit Capelles grootste winkelcentrum. De Koperwiek.

In fasen

De verhuizing naar het nieuwe gemeentehuis zal gefaseerd plaatsvinden. Als laatste zullen de gemeentelijke loketdiensten, zoals sociale zaken en burgerzaken, naar de nieuwe locatie overgaan.

De totale kosten voor aankoop van Fluvius en de verhuizing van het gemeentelijk apparaat zijn begroot op bijna 35 miljoen gulden. Een gedeelte van dit bedrag wordt gecompenseerd door de verkoop van de gebouwen aan de Linie. De verwachting is dat de totale verhuizing begin 1995 zal zijn gerealiseerd.

Fluvius wordt het vierde gemeentehuis van Capelle aan den IJssel. Eerst werd gebruik gemaakt van het raadhuis aan de Dorpstraat, vandaar verhuisde men naar het Slotplein. Door uitbreiding van Capelle kwam dit gebouw te veel uit het centrum, te liggen, zodat besloten werd te verhuizen naar de huidige locatie aan de Linie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 januari 1993

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Capelle kiest 'Tluvius

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 januari 1993

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken