Bekijk het origineel

Weizman nieuwe president Israël

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Weizman nieuwe president Israël

2 minuten leestijd

JERUZALEM - Ezer Weizman, de kandidaat van de Arbeidspartij, is gisteren door het parlement gekozen tot zevende president van Israël. Weizman is een voormalig luchtmachtcommandant en een uitgesproken voorstander van een vredesregeling met Israëls Arabische vijanden.

Weizman kreeg 68 stemmen in de 120 leden tellende Knesset. Dov Sjilansky van het rechtse Likoedblok kreeg 53 parlementariërs achter zich. Eén parlemenstslid onthield zich van stemmen.

De uitslag was het resultaat van een ongebruikelijke tweede stemming, nadat eerder op de ochtend was gebleken dat er vier stemmen te veel waren uitgebracht. De door de Arbeidspartij geleide regeringscoalitie heeft 62 zetels in het parlement en kan rekenen op de steun van vijf Arabische parlementariërs.

De presidentsverkiezing is naar de achtergrond gedrongen door het toenemende Arabisch-Israëlische geweld en door strijd om het leiderschap van Likoed die zich vandaag afspeelt.

Temperamentvol, opvliegend, wispelturig, zo heet hij te zijn, de man die in mei Israëls nieuwe president wordt als opvolger van Chaim Herzog.

Zie ook pag. 6: "Likoed kiest opvolger Sjamlr". 

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 maart 1993

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Weizman nieuwe president Israël

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 maart 1993

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken