Bekijk het origineel

Nienoord

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nienoord

1 minuut leestijd

Landgoed Nienoord biedt meer dan alleen het Nationaal Rijtuigmuseüm. Het ruim honderd jaar oude landhuis wordt nu gebruikt als restaurant. Op het landgoed biedt Jeugdpark Nienoord allerlei attracties van miniatuurstoomtrein tot zeldzame huisdieren, 's Zomers behoort een rondrit op een jan-plezier tot de mogelijkheden. Vanuit Leek worden rondvaarten verzorgd over het Leekstermeer. Een bezoek aan de twaalfde-eeuwse museumkerk in het nabijgelegen Midwolde is zeer de moeite waard. In de kerk is onder andere een praalgraf te zien van de Nederlandse beeldhouwer Rombout Verhulst, bestemd voor de vroegere bewoners van het landgoed Nienoord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 juni 1993

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Nienoord

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 juni 1993

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken