Bekijk het origineel

Staaltjes smeedwerk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Staaltjes smeedwerk

1 minuut leestijd

Dat de ambachtelijke smid nog wel degelijk een plaats inneemt in onze hedendaagse geïndustrialiseerde maatschappij, bewijst het Nederlandse Gilde van Kunstsmeden op zaterdag 28 augustus in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem. Rond het werktuigen magazijn -afkomstig uit Goes- zullen de smeden tonen tot welke staaltjes verbluffend vakwerk zij in staat zijn. Overigens is museumsmid Leo Loeters iedere woensdag aan het werk in de onlangs in het Openluchtmuseum geopende smederij uit Loerbeek. Aan het vrouwvolk is ook gedacht: de tentoonstelling Kleding met een vouwtje, streekdrachten door vouwen vormgegeven" is verlengd tot 31 oktober. Foto Nederlands Openluchtmuseum

Maar er zijn dus ministers die het wat minder parlementair formuleren. Bijna in de buurt van minister Dales' prikstootje was het dreigement van minister van oorlog Alting van Geusau in 1919. Deze minister zag zich geconfronteerd met een meerderheid in de Kamer die drastisch wilde snoeien in zijni begroting. Dat is voor mij onaanne- j meiijk, zei de minister. Mocht bij de j stemming blijken dat mijn beleid het vertrouwen der meerderheid niet heeft, dan zal ik „zonder groot leedwezen" heengaan, aldus Alting, die daar sarcastisch aan toevoegde: „Niemand blijft voor zijn plezier minister van oorlog".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 augustus 1993

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Staaltjes smeedwerk

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 augustus 1993

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken