Bekijk het origineel

Schoolbestuur Krimpen eist vergoeding

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Schoolbestuur Krimpen eist vergoeding

2 minuten leestijd

DEN HAAG/KRIMPEN A/D IJSSEL - Het bestuur van liet onderwijs op gereformeerde grondslag in Krimpen aan den IJssel wil een vergoeding van 380.000 gulden voor de bouwkosten van een nieuwe peuterspeelzaal en speellokaal bij de Admiraal de Ruyterschool.

Omdat het ministerie van onderwijs weigert financieel over de brug te komen, ging het schoolbestuur naar de Raad van State. De afdeling bestuursrechtspraak van deze hoogste administratieve rechter heeft zich gisteren in een beroepszaak over de claim van de school gebogen.

De Admiraal de Ruyterschool was tot 1 augustus 1992 een categoriale schippersschool. Omdat het aantal leerlingen te gering was om zelfstandig te blijven voortbestaan, besloot het bestuur om de school om te zetten in een reguliere basisschool. Het aantal kinderen moest daarvoor echter worden uitgebreid, omdat in Krimpen een school minimaal 186 leerlingen moet tellen.

Het schoolbestuur besloot twee groepen leerlingen van de Johannes Calvijnschool over te hevelen naar de Admiraal de Ruyterschool. Uit gesprekken op het ministerie van onderwijs bleek dat een aanvraag om vergoeding van de nieuwe lokalen wel kans maakte.

Een half jaar later kwam het ministerie echter tot een ander oordeel. In de Rudolf Steinerschool, op 1 kilometer afstand, zouden nog lokalen leegstaan, die door de leerlingen van de Admiraal de Ruyter gebruikt kunnen worden. In de nabijgelegen openbare Dubbelspanschool zou eveneens ruimte vrij zijn.

Het schoolbestuur van de Admiraal wil echter niets van deze oplossing weten en heeft de lokalen alvast met een lening van de ouders gebouwd. Via een procedure hoopt het schoolbestuur het geld terug te krijgen.

De afdeling bestuursrechtspraak laat over enige tijd weten of het schoolbestuur recht heeft op een vergoeding voor de bouw van de twee nieuwe lokalen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 24 juni 1994

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Schoolbestuur Krimpen eist vergoeding

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 24 juni 1994

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken