Bekijk het origineel

Verkeersongevallen eisen diverse slachtoffers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verkeersongevallen eisen diverse slachtoffers

Roodeschool start actie tegen onveiligheid

2 minuten leestijd

APELDOORN - Bij verschillende verkeersongevallen in ons land zijn slachtoffers te betreuren. Bij de grensovergang bij Goch is het 65-jarige VVD-raadslid H. Broekmeulen uit Kerkdriel om het leven gekomen. In Roodeschool is een 12-jarig meisje aangereden door een truck en dodelijk verongelukt. In Amsterdam is een 52-jarige vrouw omgekomen, in Veldhoven een 34-jarige Duitser.

Bij het verkeersongeval op de grens bij Goch, waarbij de Kerkdrielse VVD'er om het leven kwam, raakte zijn 21-jarige secretaresse zwaar gewond. Broekmeulen was de grensovergang gepasseerd en reed in de richting van Keulen. Hij schrok vermoedelijk van een rij pylonen op de weg, die hij te laat opmerkte. De man remde, raakte in een slip en botste tegen een stilstaand Volkswagenbusje van de Duitse douane. De man overleed daarbij. Zijn 21-jarige passagiere uit Velddriel raakte zwaar gewond. Een Duitse douanebeambte liep lichte verwondingen op.

Op de IJdoomlaan in Amsterdam-Noord is zaterdag een 52-jarige vrouw omgekomen bij een aanrijding met een klein type vrachtwagen. Haar 8jarige neefje stak plotseling over. De vrouw ging achter hem aan en probeerde hem waarschijnlijk nog te pakken, toen de vrachtwagen hen beiden schepte. Het jongetje ligt zwaar ge wond in het ziekenhuis.

De 34-jarige S. Selvi uit het Duitse Grevenbroich is zaterdagmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Veldhoven. De man botste met zijn personenauto op de autosnelweg van Venlo naar Antwerpen door onbekende oorzaak achter op een rijdende vrachtwagen. Toen de vrachtwagenchauffeur zijn voertuig enkele honderden meters verderop stilzette, bleek dat de personenauto zich volledig had klemgereden en vastzat aan de vrachtauto. Een tweede inzittende van de personenauto is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Geschept

Een 12-jarig meisje is vrijdagavond om het leven gekomen, nadat ze op de Hooilandseweg in Roodeschool onder een vrachtvvagen was gekomen. Het meisje uit Roodeschool en een 11-jarig meisje fietsten rond vijf uur naast elkaar op de weg richting Uithuizermeeden. Van achteren naderde een truck met oplegger. De vrachtautochauffeur zag de fietsertjes te laat en schepte het slachtoffer. Het andere meisje kwam in de berm terecht en liep alleen schaafwonden op. Een verpleegkundige verleende eerste hulp. Het 12-jarige meisje is naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen gebracht, waar ze enige uren later is overleden.

Inmiddels heeft de stichting Dorpsbelangen Roodeschool en omstreken acties aangekondigd i tegen de in haar ogen onveilige situatie op de Hooilandseweg.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 23 januari 1995

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Verkeersongevallen eisen diverse slachtoffers

Bekijk de hele uitgave van maandag 23 januari 1995

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken