Bekijk het origineel

Prinses trouwt; kritiek op tv-reportage

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Prinses trouwt; kritiek op tv-reportage

2 minuten leestijd

MADRID (AP) - De televisiereportage van het huwelijk van de Spaanse prinses Elena met Jaime de Marichalar in de kathedraal van Sevilla was nog maar net voorbij, of er klonk al kritiek op de manier waarop de gebeurtenis in beeld was gebracht.

De regisseuse van het televisiespektakel, Pilar Miro, zou te veel aandacht hebben geschonken aan de artistieke kant van de ceremonie.

Prinses Elena de Bourbon van Spanje trad zaterdag in de majestueuze kathedraal van Sevilla in het huwelijk met de Baskische bankmedewerker Jaime de Marichalar.

Aan het begin van de plechtige huwelijksmis schreed de bruid aan de arm van haar vader, koning Juan Carlos van Spanje, het laat-Gotische godshuis binnen tot voor het hoofdaltaar. Zij droeg een ivoorkleurige jurk met meterslange sleep. De 31-jarige bruidegom had reeds een halfuur op zijn even oude Elena gewacht. Haar moeder is koningin Sofia.

De huwelijkssluiting verrichtte aartbisschop Carlos Amigo van Sevilla voor het oog van rond 1300 gasten en vertegenwoordigers van bijna 40 koningshuizen, onder wie koningin Beatrix en prins Willem-Alexander. Rond een miljard kijkers konden het schouwspel direct volgen op tv. Het was de eerste koninklijke trouwpartij op Spaans grondgebied sinds bijna honderd jaar.

Kritiek was er op de televisiereportage van de huwelijksvoltrekking, geregisseerd door Pilar Miro. Zij zou, met haar 500-koppige produktieploeg, de miljoenen kijkers prachtige beelden van architectonische details van de kathedraal en het koor, dat voor de muzikale omlijsting zorgde, hebben voorgeschoteld, maar des te minder kregen de mensen thuis de vele adellijke gasten in beeld, luidde de kritiek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 20 maart 1995

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Prinses trouwt; kritiek op tv-reportage

Bekijk de hele uitgave van maandag 20 maart 1995

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken