Bekijk het origineel

„Kinderopvang in Stellendam sluiten”

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

„Kinderopvang in Stellendam sluiten”

Dirksland stek geen geld meer beschikbaar

2 minuten leestijd

DIRKSLAND - De gemeenteraad van Dirksland wil dat de locatie voor kinderopvang in Stellendam wordt gesloten. De raad besloot gisteravond dat er geen extra geld meer voor kinderopvang beschikbaar mag komen. De onrendabele locatie in Stellendam moet dan maar dicht, aldus de raad.

De raadsleden vonden het geen taak van de gemeente om voor de kinderopvang op te draaien nu het Rijk het laaf afweten en de subsidie intrekt. D. Leeflang (RPF): „De gemeentelijke bijdrage zal in de toekomst alleen maar groter moeten worden. De locatie in Stellendam is weggegooid geld. Laten we die locatie zo snel mogelijk opheffen”.

VVD’er J. G. C. Tuinstra-Zagt vond het ook onverantwoord om op deze manier verder te gaan. „De kinderopvang kost ons nu ruim 110 gulden per kind per week. Wij moeten voor vijf kinderen ruim 28.000 gulden per jaar betalen. Laten we eens gaan denken over het Gastouderbureau. Op die manier wordt ook een kwalitatieve vorm van kinderopvang aangeboden”.

Volgens SGP’er P. Dijkgraaf blijkt uit de cijfers weer eens duidelijk dat er totaal geen behoefte bestaat aan kinderopvang. „U hebt altijd beweerd dat er behoefte was aan kinderopvang, maar nu de inwoners van Dirksland hun kinderen vier kilometer verder moeten brengen, blijkt dat hun ineens te veel te zijn. Waar blijft het college dan met de behoefte? Wat is er nu natuurlijker en warmer dan de opvoeding door de eigen moeder?”, vroeg hij zich af.

Prima alternatief

Volgens CDA’er A. J. Schouten heeft de gemeente Oostflakkee ook al besloten niet mee te doen met de kinderopvang. „En wat Goedereede zal gaan doen, is nog niet bekend. Het Gastouderbureau is een prima alternatief. Het wordt trouwens ook tijd dat de stichting zelf eens met oplossingen komt”.

PvdA’er G. W. Robijn was zeer resoluut. „Om voor kinderopvang te zorgen voor mensen die meer dan twee ton per jaar verdienen, is absurd. Laten ze er zelf maar voor betalen”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juni 1995

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

„Kinderopvang in Stellendam sluiten”

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juni 1995

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken