Bekijk het origineel

Van Mierlo legt partijgenoten stilzwijgen op

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Van Mierlo legt partijgenoten stilzwijgen op

2 minuten leestijd

DEN HAAG - D66-leider Van Mierlo eist van zijn partijgenoten dat zij ophouden met de openbare discussie over de vraag wie bij de eerstvolgende verkiezingen lijsttrekker zal zijn.

Van Mierlo zegt vanmorgen in de Volkskrant dat een dergelijke discussie „onnodig, ’ contraproductief en kwetsend” is. Hij heeft met D66-senator Vis, die onlangs stelde dat fractieleider Wolffensperger in elk geval geen lijsttrekker moet worden, gesproken. „Jk heb Vis, voor wie ik groot respect heb, gezegd dat hij een fout heeft gemaakt. Hij heeft dat erkend”.

De partijleider vindt dat het lijsttrekkerschap pas in 1997 aan de orde komt, als de partij de kandidatenlijst opstelt voor de verkiezingen. Tot zo lang zal hij zich ook niet uitspreken over de vraag of hij zelf nog een keer beschikbaaar is om leiding te geven aan de partij.

Van Mierlo stelt overigens wel dat er voldoende mensen zijn die hem kunnen opvolgen. Naar zijn mening zou niet alleen Wolffensperger dat kunnen, maar ook de ministers Wijers van economische zaken, Sorgdrager van justitie of Borst van volksgezondheid. Dat Wijers, die bij het publiek en in de media favoriet lijkt, steeds de boot afhoudt, zegt volgens Van Mierlo niet zo veel. „Iedereen weet dat hij geen lijsttrekker wil worden. De zeg dit niet om hem over te halen, maar als algemene stelling zeg ik: mensen weten pas echt of ze het willen als ze voor de keuze staan”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 augustus 1996

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Van Mierlo legt partijgenoten stilzwijgen op

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 augustus 1996

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken