Bekijk het origineel

Philips schuift topman Origin snel aan de kant

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Philips schuift topman Origin snel aan de kant

2 minuten leestijd

EINDHOVEN (ANP) - Philips heeft de kersverse topman Geoffrey Carroll van haar grote automatiseringsdochter Origin aan de kant geschoven. De Amerikaan was pas afgelopen juni aangetreden als “chief executive officer”.

Carroll was afkomstig van het Amerikaanse concern EDS. De Brit T. Butler, zijn huidige rechterhand en eveneens afkomstig van EDS, volgt de Amerikaan op.

Philips-president Boonstra maakte vorige maand al duidelijk dat hij hele managementlagen bij Origin wil schrappen, maar het vertrek van Carroll komt als een verrassing. Op het moment van aantreden van de Amerikaan was al bekend dat Boonstra Jan Timmer als Philips-president zou opvolgen, en het is moeilijk voorstelbaar dat Boonstra toen niet is geconsulteerd over de benoeming.

„ Origin is een van de grootste Europese leveranciers van informatietechnologie en heeft een omzet van circa ƒ 2 miljard. Met het bedrijfsresultaat van ƒ50 miljoen vorig jaar blijft het bedrijf echter sterk achter bij de concurrentie.

Philips wilde gisteren niet ingaan op de vraag waarom Carroll zo snel moet vertrekken. „We beschouwen het als een interne aangelegenheid”, aldus een zegsman. Daarmee blijft vooralsnog onduidelijk of Carroll zich verzette tegen de komende reorganisatie bij Origin of dat Philips alsnog tot de conclusie is gekomen dat de Amerikaan niet de juiste man op de juiste plaats is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 november 1996

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Philips schuift topman Origin snel aan de kant

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 november 1996

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken