Bekijk het origineel

Biggenprijzen dalen verder

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Biggenprijzen dalen verder

2 minuten leestijd

APELDOORN/VLEUTEN - De varkensprijzen zijn als het gevolg van het exportverbod opnieuw gedaald. Op de varkenbeurs in Vleuten zijn gisteravond de prijzen voor biggen met 5 gulden gedaald. Voor geslachte en levende varkens gingen de prijzen met 5 cent per kilo omlaag.

De prijzen voor biggen voor de komende week gaan van 95 naar 90 gulden. Voor levende varkens is de prijs vastgesteld op 3,08 tot 3,10 gulden per kilo. Voor geslachte varkens is de notering 3,10 tot 3,15 per kilo.

Op een varkenshouderij in het Brabantse Uden is gisteren varkenspest vastgesteld. Hiermee komt het totaal aantal met varkenspest besmette bedrijven sinds de uitbraak van de epidemie op 23.

Op het bedrijf, dat ligt in de buurt van varkenshouderijen die al eerder besmet bleken, staan 1301 beesten. Ze worden vandaag allemaal afgemaakt. Omdat de getroffen onderneming in dezelfde regio ligt als waar al weken de pest heerst, zal het ministerie van landbouw geen nieuwe maatregelen treffen.

Het ministerie heeft gisteren het vervoerverbod voor paarden, schapen, geiten en vleeskalveren uit het Brabantse varkenspestgebied rond Best, Venhorst alsmede Rijsbergen opgeheven.

Veehouders kunnen voor het transport van dergelijke beesten van de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV) een ontheffing krijgen van het geldende vervoersverbod in de regio. Voor mest wordt het vervoersverbod ook wat versoepeld. Voor varkens blijft het vervoersverbod gewoon van kracht. De beesten die weg kunnen, mogen overigens niet meer terugkomen in het varkenspestgebied. De vleeskalveren moeten rechtstreeks naar het slachthuis. Voor (volwassen) runderen blijft het transportverbod gelden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 februari 1997

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Biggenprijzen dalen verder

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 februari 1997

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken