Bekijk het origineel

Hoornaar bekent discotheekmoord

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Hoornaar bekent discotheekmoord

1 minuut leestijd

HEERHUGOWAARD (ANP) - Een 28-jarige man uit Hoorn heeft bekend de 20-jarige Amsterdammer Marvin Tilborg voor de Heerhugowaardse discotheek The Drome te hebben neergeschoten. De man uit Hoorn is een vriend van de eveneens om het leven gekomen portier. De politie sluit het onderzoek naar de zaak deze week af.

Bij de schietpartij in de nacht van 22 op 23 februari kwamen Marvin en de 40-jarige Alkmaarse portier Kocer om het leven. Kort na deze nacht hield de politie twee Amsterdammers aan, onder wie de 22-jarige broer van Tilborg, Clyde. Enkele weken later pakte Justitie ook de man uit Hoorn op. Zij verdenkt Clyde Tilborg van het neerschieten van de portier, maar de man heeft tot nu toe geen bekentenis

Het schietincident was waarschijnlijk het tragische gevolg van een ruzie rond een meisje. Toen de portier deze wilde sussen, werd hij in een halletje van de disco neergeschoten door vermoedelijk de Tilborgs. Hierna vluchtten de broers de discotheek uit. Ook buiten werd heen en weer geschoten. Tijdens een achtervolging op de beide broers verloor Marvin zijn vuurwapen. De man uit Hoorn raapte het pistool op en schoot de Marvin neer.

Omdat de broers Tilborg nogal op elkaar lijken, kan de schutter zich hebben vergist in de moordenaar van zijn vriend, aldus de politie. Wel komen de kogels uit een en hetzelfde pistool. Dit vuurwapen is echter tot nu toe niet gevonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 maart 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Hoornaar bekent discotheekmoord

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 maart 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken