Bekijk het origineel

Nestlé-concern opnieuw afgeperst in Duitsland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nestlé-concern opnieuw afgeperst in Duitsland

Mosterd met cyanide in supermarkt ontdekt

2 minuten leestijd

SAARBRUCKEN (AP) - In een supermarkt in het Duitse Saarbrücken is een tube mosterd ontdekt waarin een dodelijke dosis cyanide zat. De politie denkt dat het om een nieuwe poging gaat het levensmiddelenconcern Nestle af te persen.

De mosterd was gemaakt door Thomy, een bedrijf dat tot het Nestlé-concern behoort. De tube werd ontdekt in een vestiging van de Plus-Markt, waar alle producten van Nestle werden onderzocht nadat er dreigementen waren binnengekomen. Behalve de mosterd werden er geen verontreinigde producten aangetroffen.

Woordvoerder Albrecht Koch van Nestle onthulde dat het hoofdkantoor in Frankfurt gisteren een brief had gekregen waarin werd gezegd dat „dit keer niet alleen Thomy-producten” doelwit zouden zijn. Behalve de Plus- Markt in Saarbrücken werden een Condi-Markt in Regensburg en een Lidl-Markt in Bremen genoemd als winkels waar producten vergiftigd zouden worden.

Verontrust

Nestlé had onmiddellijk de politie ingeschakeld, die klanten opriep alle producten die tussen 1 en 7 april in de winkels waren gekocht terug te brengen. De klanten werd op het hart gedrukt de producten niet te openen. Honderden mensen belden verontrust naar een speciaal informatienummer dat de politie had ingesteld.

In de brief aan Nestlé werd niets over losgeld gezegd, aldus Koch. Berichten in de media dat onbekenden miljoenen van Thomy eisen, wilde hij niet bevestigen. Begin maart was bekend geworden dat Maggi, dat eveneens tot het Nestlé-concern behoort, werd afgeperst. Een echtpaar uit de buurt van Magdeburg werd gearresteerd bij de overdracht van het losgeld en heeft inmiddels bekend. Zij hadden gedreigd producten van Maggi te verontreinigen met de verwekker van de runderziekte bse.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 april 1997

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Nestlé-concern opnieuw afgeperst in Duitsland

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 april 1997

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken