Bekijk het origineel

Seriemoordenaar doodde wellicht Versace

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Seriemoordenaar doodde wellicht Versace

Onrust onder Amerikaanse homoseksuelen

2 minuten leestijd

MIAMI/ROME (RTR/DPA/ANP) - De politie van het Amerikaanse Miami Beach verdenkt een vermeende viervoudige moordenaar van het doodschieten van de modeontwerper Gianni Versace. De wereldberoemde Italiaan kreeg gisteren voor zijn villa van zeer dichtbij twee kogels in zijn nek. De recherche spreekt van een doelbevniste aanslag op het leven van de 50-jarige couturier.

De politie sloot al meteen een inbraak of een roofoverval uit. De verdachte, de 27-jarige Andrew Cunanan, voldoet aan het signalement. Getuigen zagen een ongeveer 25 jaar oude blanke man. Hij wachtte Versace rond half negen ’ s ochtends plaatselijk tijd op, toen die terugkeerde van een ontbijt in een naburig café. De dader ontkwam te voet.

In de buurt van de plek van de moord trof de politie een rode pick-up aan die van Cunanans vorige slachtoffer was. Bij deze wagen van de begin mei doodgeschoten man lagen de kleren die de moordenaar tijdens de aanslag op Versace droeg. Getuigen zagen dat de schutter in de pick-up van kleding ver wisselde, meldt de krant Miami Herald. Ook het gebruikte vuurwapen was hetzelfde als bij eerdere moorden.

Het is nog onduidelijk wat de relatie van Cunanan, een homoseksuele prostitué met een welgestelde klantenkring, met de eveneens homoseksuele Versace was. De spoorloze verdachte is al enige tijd een van de tien meestgezochte misdadigers in de Verenigde Staten. Hij geldt als uiterst gevaarlijk.

De politie en de federale recherche FBI kwamen op het spoor van de verdachte nadat zij de afgelopen tijd herhaaldelijk informatie hadden gekregen dat,Cunanan in de zuidelijke staat Florida was gesignaleerd.

Onrust

Justitie beschuldigt de verdachte van de moord op vier mannen sinds eind april in verscheidene noordelijke staten van de VS. Onder Cunanans slachtoffers zijn ook voormalige partners. Zijn daden leidden tot grote verontrusting bij homoseksuelen, met name in New York en San Francisco.

De vermoordde Gianni Versace kwam in de jaren zeventig uit zijn geboortestreek Reggio Calabria naar Milaan. Samen met zijn broer en zus bouwde hij een mode-imperium op.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Seriemoordenaar doodde wellicht Versace

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken