Bekijk het origineel

Sanering in Capelle weer op een laag pitje

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Sanering in Capelle weer op een laag pitje

Aanpak Albatros-terrein blijft onduidelijk

2 minuten leestijd

CAPELLE A/D IJSSEL (ANP) - De pas donderdag aan omwonenden gepresenteerde sanering van het Albatros-terrein in Capelle aan den IJssel lijkt al weer van de baan. Het bedrijf dat er zich na de sanering wilde vestigen, Theo Pouw bv, past namelijk niet in het bestemmingsplan.

Pouw wilde het terrein alleen saneren om er daarna een fabriek voor de verwerking van vervuilde grond te vestigen.

Het Albatros-terrein is in handen van de YVC Ysselwerf, die het in 1985 van de gemeente kocht. Na sanering wilde het bedrijf er de scheepswerf uitbreiden. Het terrein is vervuild met ongeveer 400 ton lood, zink en koper. Met verkoop aan Pouw hoopte YVC in één klap van het zwaar vervuilde terrein af te zijn. Pouw dacht het wel te kunnen saneren, nadat het eerder Grontmij en Haskoning niet was gelukt.

Donderdag werden omwonenden van de saneringsplannen op de hoogte gesteld. De aanvankelijke tevredenheid sloeg om toen duidelijk werd dat Pouw het terrein alleen zou saneren als het er zich blijvend mocht vestigen. De bewoners vreesden geluidshinder en overlast door de aan- en afvoer van grond door de wijk.

Gisterochtend maakte de gemeente bekend dat Theo Pouw bv niet in het bestemmingsplan past en zich dus niet op het terrein mag vestigen. Wanneer de sanering nu wel van start gaat, is nog onduidelijk.

Geen prioriteit

Het Rijk heeft bekendgemaakt dat het Albatros-terrein niet op de zogenoemde prioriteitenlijst staat. Het Rijk komt dan ook vooralsnog niet over de brug met geld.

De sanering van het terrein kost 40 miljoen. Capelle betaalt daarvan 3 miljoen, de provincie 1 en het Rijk 36 miljoen gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Sanering in Capelle weer op een laag pitje

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken