Bekijk het origineel

Vakantieverkeer zorgt voor fileleed

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vakantieverkeer zorgt voor fileleed

2 minuten leestijd

DRIEBERGEN (ANP) - Op de snelwegen hebben zich gisteren flink wat files voorgedaan als gevolg van vertrek-’ Lende en terugkerende vakantiegangers, weggebruikers ondervonden ook geregeld hinder van soms forse regenbuien.

De drukte begon al om tien uur ‘s ochtends. Rond het middaguur stonden op acht plaatsen files en twee uur later telde de verkeerspolitie in Driebergen al twaalf files met een totale lengte van 84 kilometer. Om drie uur was het aantal filemeldingen opgelopen tot negentien. Hierna werd het iets rustiger, met twaalf meldingen om vier uur en negen meldingen om vijf uur.

Aan het eind van de middag mengde het woon-werkverkeer zich in de stroom vakantiegangers, wat resulteerde in vijftien files. De langste en hardnekkigste rij auto’s stond op de A73, tussen Cuijk en het knooppunt Ewijk, met een lengte van 19 kilometer.

De oorzaken waren afsluitingen van de doorgaande wegen in Nijmegen in verband met de Vierdaagse en werkzaamheden op de A50 tussen knooppunt Ewijk en de Waalbrug.

Een hardnekkige file ontstond ook op de A2, Amsterdam-Maastricht. De grootste problemen op deze verkeersader lagen rond Eindhoven. De file varieerde in lengte tussen de 10 en 15 kilometer.

Bij de meldkamer van het Korps Landelijke Politiediensten kwamen over de hele middag 46 meldingen van aanrijdingen binnen. Hierbij waren naar schatting honderd voertuigen betrokken. Er vielen drie lichtgewonden.

De A16 is gisteravond tussen Rotterdam en Breda wegens een botsing tijdelijk in zuidelijke richting afgesloten. De politie leidde het verkeer voorzover mogelijk om. Op de weg botsten ter hoogte van de afslag Zwijndrecht drie auto’s op elkaar. Daarbij raakten vier mensen gewond, van wie er een in de auto bekneld zit. Om alles op te ruimen sloot de politie tijdelijk alle rijstroken richting Breda voor verkeer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Vakantieverkeer zorgt voor fileleed

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken